vrijdag 13 juni 2014

Betoog

Wetenschappelijke proeven op dieren moeten afgeschaft worden.


In heel de wereld worden er dierenproeven gehouden. In Benelux alleen sterven er, naast de 1 miljoen dieren die gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek , elk jaar ca. 1 miljoen dieren. Deze dieren worden afgemaakt omdat ze na het kweken niet het juiste geslacht hebben of omdat er al genoeg proefdieren zijn. Dit moet gestopt worden.

Dieren kunnen enorm onder stress staan. Dit kan je afleiden bij wilde dieren die in gevaarlijke situaties gaan weg lopen of vechten tot het einden. Dit is nu eenmaal de werking van de natuur. Dieren die in gevangenschap zijn en vooral bij dieren die constant beproeft worden kunnen niet weglopen of vechten waardoor ze onder hevige stress gaan komen staan. Waarom zouden we dan wel op dieren mogen testen terwijl ze ook enorm afzien van dit proces?

Natuurlijk zijn wetenschappers hier niet mee eens want er moeten zoveel medicijnen getest worden en andere proeven uitgevoerd worden om te zien of ze wel werken en geen slechte bijwerkingen hebben. Door proeven op dieren te doen ga je nog altijd niet weten of dit wel gaat werken bij de mens. Het kan nog steeds dat het anders zou reageren op de mens.

Hieruit kan je dus concluderen dat proeven op dieren moet stoppen of zeker verminderen. Het miljoen dieren dat onnodig sterft is gewoonweg onmenselijk.

zondag 1 juni 2014

Betekenis Thibaut

Tegenwoordig zijn er zo veel verschillende namen in de wereld dat ik me toch wel eens afvroeg wat mijn naam nu juist betekend.

Mijn naam, Thibaut, is van geslacht mannelijk. Oorspronkelijk komt het van het Germaans. In  het Germaans was de naam Dietbald de 1ste versie van mijn naam. Dietbald had als betekenis "de dappere onder het volk". Pas later is de naam beginnen evolueren naar: Diebold, Dietbald, Thiebald, Thibault, Tibbe Tibout. De naam werd sinds de jaren 1600 gebruikt en bleef zowat constant gebruikt tot 1950, dit was het jaar van de doorbraak van de naam Thibaut. Sindsdien is de naam erg populair in heel Europa.
Men achternaam is daarentegen niet zo speciaal, het is een verspreide plaatsnaam die verwijst naar een voorde (doorwaadbare plaats).

Uiteindelijk vind ik wel dat de beschrijving van mijn naam, de dappere onder het volk, nog wel bij mijn karakter past. Ik sta open voor alle uitdagingen en ben niet snel afgeschrikt en dit zal nu zeker niet veranderen!

bron 1: http://nl.geneanet.org/prenoms/betekenis/Thibaut
bron 2: http://www.yasni.nl/vervoort/namen+lijst